Els plats amb bacallà sempre són un èxit en totes les seves variants i un veritable referent de la nostra gastronomia. Encara que és més comú consumir el bacallà dessalat, avui us proposem una recepta on cuinem uns lloms de bacallà fresc.
Aportem sabor i textura cobrint-los amb una crosta de pa ratllat, all i herbes aromàtiques, a més d’un sofregit de ceba aromatitzat amb vermut blanc. Sense cap mena de dubte, un plat per conquerir fins i tot el paladar més exigent.
Ingredients:
- 4 lloms de bacallà fresc
- 1 dl de vermut blanc
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 4 cullerades de pa ratllat
- 1 branca de julivert
- 1 llimona (zum i ratlladura)
- Oli d’oliva
- Sal
Preparació:
- Pela la ceba i els alls, i pica’ls. Escalfa una paella amb 2 cullerades d’oli i afegeix la ceba, sofregiu-la durant 5 minuts.
- Aboca el vermut, salpebra, cou 5 minuts i retira del foc.
- Aparta un parell de cullerades del sofregit anterior a un bol. Afegeix-hi el pa ratllat, el julivert i l’all, i tritura.
- Aboca 2 cullerades d’oli a poc a poc, salpebra lleugerament i barreja bé.
- Mentrestant, preescalfa el forn a 180 °C i forneja els lloms de bacallà durant 8-10 minuts (segons la mida i el gruix).
- Cobreix els lloms de bacallà amb la barreja, empolvora la ratlladura de llimona per sobre i gratina 2-3 minuts fins que es dauri.
- Serveix amb la ceba restant (l’altra meitat que hem reservat) al fons del plat i el bacallà cruixent per damunt.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.