Els plats amb bacallà sempre són un èxit en totes les seves variants i un veritable referent de la nostra gastronomia. Encara que és més comú consumir el bacallà dessalat, avui us proposem una recepta on cuinem uns lloms de bacallà fresc.

Aportem sabor i textura cobrint-los amb una crosta de pa ratllat, all i herbes aromàtiques, a més d’un sofregit de ceba aromatitzat amb vermut blanc. Sense cap mena de dubte, un plat per conquerir fins i tot el paladar més exigent.

Ingredients:

  • 4 lloms de bacallà fresc
  • 1 dl de vermut blanc
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 4 cullerades de pa ratllat
  • 1 branca de julivert
  • 1 llimona (zum i ratlladura)
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

  1. Pela la ceba i els alls, i pica’ls. Escalfa una paella amb 2 cullerades d’oli i afegeix la ceba, sofregiu-la durant 5 minuts.
  2. Aboca el vermut, salpebra, cou 5 minuts i retira del foc.
  3. Aparta un parell de cullerades del sofregit anterior a un bol. Afegeix-hi el pa ratllat, el julivert i l’all, i tritura.
  4. Aboca 2 cullerades d’oli a poc a poc, salpebra lleugerament i barreja bé.
  5. Mentrestant, preescalfa el forn a 180 °C i forneja els lloms de bacallà durant 8-10 minuts (segons la mida i el gruix).
  6. Cobreix els lloms de bacallà amb la barreja, empolvora la ratlladura de llimona per sobre i gratina 2-3 minuts fins que es dauri.
  7. Serveix amb la ceba restant (l’altra meitat que hem reservat) al fons del plat i el bacallà cruixent per damunt.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.