Les Torrades de Santa Teresa “Torrijas” son unes clàssiques postres de Quaresma i Setmana Santa.

Es poden preparar de moltes maneres i amb diversitat d’acompanyaments o farciments, com la crema pastissera o o la crema de xocolata. Avui les preparem de dues formes, les clàssiques i les farcides de crema de xocolata.

El pa, el pots comprar especial per la recepta,  o utilitzar el que tinguis a casa i estigui sec.

Ingredients:

  • 1 barra de pa sec
  • 500 ml de llet
  • Pell de taronja
  • Pell de llimona
  • 1 branca de canyella
  • Crema de xocolata
  • 2 ous
  • Sucre
  • Oli per a fregir

Elaboració:

  1. Comencem per fer una infusió la llet amb les pells dels cítrics i la canyella.
  2. L’escalfem i quan comenci a bullir l’apaguem i deixem reposar.
  3. Per a les torradetes amb xocolata tallem el pa sec en llesques gruixudes, i cadascuna per la meitat, sense arribar a fer el tall del tot. Ha de quedar com si fos un llibret.
  4. Per a les torradetes normals les tallem més finites.
  5. Emplenem amb una cullerada de xocolata en crema els llibrets de pa i anem posant-los en un recipient.
  6. Colem la llet i mullem bé les llesques.
  7. Les deixem quatre o cinc minuts per cada costat perquè quedin ben impregnades.
  8. Les escorrem per a retirar l’excés de líquid, i les passem per ou batut.
  9. Escalfem oli i les fregim.
  10. Quan tinguin un color daurat, les retirem i les deixem sobre paper absorbent.
  11. Les servim empolvorades amb sucre o canyella al gust.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.