Les Torrades de Santa Teresa “Torrijas” son unes clàssiques postres de Quaresma i Setmana Santa.
Es poden preparar de moltes maneres i amb diversitat d’acompanyaments o farciments, com la crema pastissera o o la crema de xocolata. Avui les preparem de dues formes, les clàssiques i les farcides de crema de xocolata.
El pa, el pots comprar especial per la recepta, o utilitzar el que tinguis a casa i estigui sec.
Ingredients:
- 1 barra de pa sec
- 500 ml de llet
- Pell de taronja
- Pell de llimona
- 1 branca de canyella
- Crema de xocolata
- 2 ous
- Sucre
- Oli per a fregir
Elaboració:
- Comencem per fer una infusió la llet amb les pells dels cítrics i la canyella.
- L’escalfem i quan comenci a bullir l’apaguem i deixem reposar.
- Per a les torradetes amb xocolata tallem el pa sec en llesques gruixudes, i cadascuna per la meitat, sense arribar a fer el tall del tot. Ha de quedar com si fos un llibret.
- Per a les torradetes normals les tallem més finites.
- Emplenem amb una cullerada de xocolata en crema els llibrets de pa i anem posant-los en un recipient.
- Colem la llet i mullem bé les llesques.
- Les deixem quatre o cinc minuts per cada costat perquè quedin ben impregnades.
- Les escorrem per a retirar l’excés de líquid, i les passem per ou batut.
- Escalfem oli i les fregim.
- Quan tinguin un color daurat, les retirem i les deixem sobre paper absorbent.
- Les servim empolvorades amb sucre o canyella al gust.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.