Després de les festes nadalenques, és hora de supervisar tot el que ha sobrat dels sopars i menjars festius per a donar a aquests aliments la millor utilitat.
Els menús de les festes són copiosos i, és normal que sobrin plats solts, dolços i pa. Llavors, què fer? Com es pot aprofitar tot el que ha sobrat?
Moltes vegades tornem a menjar el mateix a l’altre dia, però tal vegada volem una cosa diferent. Et donem algunes idees per a reutilitzar i conservar el menjar.
Congelar els aliments, tenint en compte algunes consideracions:
- Triar el recipient hermètic o bosses aptes.
- No usar recipients de vidre perquè es poden trencar o de cartó.
- Separar carns de vegetals o altres aliments.
- Col·locar la data en què es va congelar per a poder portar un control.
- Deixar un espai lliure per a l’expansió.
Preparar diferents receptes:
- Carn o pollastre: per a farciments de canelons, pasta o per a fer “fajitas”.
- Gall dindi, o aviram rostit: per a uns sandvitxos amb verdures. Els ossos utilitzar-los per a un brou.
- Garrí o xai: per a fer uns rics tacs, afegint enciam, tomàquet, ceba.
- Peixos: per a sopes, farciments de verdures i de pasta, croquetes, lasanyes.
- Patates o tubercles tallats: per a cremes, bombes farcides o truites.
- Amanides: per a una salsa una bona crema, descartant l’enciam.
- Tomàquets tallats o molt madurs: per a fer una salsa de tomàquet casolana, un sofregit de guisat, per a pasta, pizza o estofats.
- Vegetals: per a una sopa, cremes o purés.
- Fruita seca: per a pastissos, postres, pastissos, magdalenes, cupcakes o guarnicions de plats de carns o aviram.
- Torrons, polvorons, i altres dolços: per a bescuits, gelats, flams, cremes, farciments.
- Pa: per a torrades , crostons per a acompanyar, pa ratllat per als empanats o unes croquetes … un *budín de pa o congelar si encara està tou.