El pastís de truites és una recepta de tota la vida de mares i àvies, un plat senzill i fàcil de preparar, però perfecte per a una taula de festa o un menjar entre amics.

Consisteix a muntar una truita sobre una altra, cobrir amb beixamel i formatge ratllat i gratinar uns minuts en el forn. Pots fer el pastís de menys o més truites.

Les truites es poden variar al teu gust i adaptar-les als ingredients que disposes a casa. I segons la temporada variem amb diferents productes.

La proposta d’avui porta cinc truites:

  • Truita de carn picada al pesto (ja condimentada)
  • Truita de carxofes saltades
  • Truita de botifarra d’ou
  • Truita d’espinacs amb all i julivert
  • Truita de lluç amb gambes i cibulet

També necessitarem:

  • Salsa beixamel i formatge ratllat

Ingredients per a 1 litre de beixamel (aprox.)

  • 1 litre de llet o beguda vegetal
  • 80 g de farina
  • 80 g de mantega (o oli d’oliva)
  • Sal
  • Nou moscada

Preparació de les truites:

  • Per a cada truita utilitzem 3 ous. Les podem preparar de diferent mida, utilitzant més o menys quantitat d’ous i d’ingredients.
  • Preparem els ingredients de cadascuna d’elles i les quallem pels dos costats.

Preparació de la salsa beixamel:

  • Posar una cassola a foc suau afegir la mantega.
  • Quant estigui fosa agregar la farina, i barrejar bé amb unes varetes.
    Continuar amb la llet a poc a poc sense deixar de remoure, fins a aconseguir una crema homogènia.
  • Afegir sal i nou moscada i cuinar a foc suau durant 10-15 minuts

Preparació del pastís de truites:

  • Posar-les una damunt de l’altra i entra cadascuna posar una mica de salsa beixamel.
  • Al final cobrim el pastís amb més salsa beixamel i escampem formatge ratllat.
  • Ho portem al forn fins que estigui ben gratinada.

 

Pastís de truites

 

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.