El pastís de truites és una recepta de tota la vida de mares i àvies, un plat senzill i fàcil de preparar, però perfecte per a una taula de festa o un menjar entre amics.
Consisteix a muntar una truita sobre una altra, cobrir amb beixamel i formatge ratllat i gratinar uns minuts en el forn. Pots fer el pastís de menys o més truites.
Les truites es poden variar al teu gust i adaptar-les als ingredients que disposes a casa. I segons la temporada variem amb diferents productes.
La proposta d’avui porta cinc truites:
- Truita de carn picada al pesto (ja condimentada)
- Truita de carxofes saltades
- Truita de botifarra d’ou
- Truita d’espinacs amb all i julivert
- Truita de lluç amb gambes i cibulet
També necessitarem:
- Salsa beixamel i formatge ratllat
Ingredients per a 1 litre de beixamel (aprox.)
- 1 litre de llet o beguda vegetal
- 80 g de farina
- 80 g de mantega (o oli d’oliva)
- Sal
- Nou moscada
Preparació de les truites:
- Per a cada truita utilitzem 3 ous. Les podem preparar de diferent mida, utilitzant més o menys quantitat d’ous i d’ingredients.
- Preparem els ingredients de cadascuna d’elles i les quallem pels dos costats.
Preparació de la salsa beixamel:
- Posar una cassola a foc suau afegir la mantega.
- Quant estigui fosa agregar la farina, i barrejar bé amb unes varetes.
Continuar amb la llet a poc a poc sense deixar de remoure, fins a aconseguir una crema homogènia. - Afegir sal i nou moscada i cuinar a foc suau durant 10-15 minuts
Preparació del pastís de truites:
- Posar-les una damunt de l’altra i entra cadascuna posar una mica de salsa beixamel.
- Al final cobrim el pastís amb més salsa beixamel i escampem formatge ratllat.
- Ho portem al forn fins que estigui ben gratinada.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.