L’arribada de la tardor porta  sabors reconfortants, i la castanya és un fruit ideal per combinar a moltes receptes de la nostra cuina. Tant per a receptes salades com per a receptes dolces, és un ingredient estrella de la temporada.

Un dels nostres postres favorits és la Mousse de Castanyes. Aquesta deliciosa mousse combina la suavitat de les castanyes amb la dolçor de la llet condensada i la nata, creant un postre perfecte per a gaudir en aquesta temporada.

Ingredients:

  • 80 g de Llet condensada
  • 250 g de castanyes torrades (150 g després de pelar)
  • 250 ml d’aigua
  • 2 fulls de gelatina neutra
  • 250 ml de nata per muntar
  • Cacau en pols.

Elaboració:

  1. Comença pelant les castanyes. Assegura’t de tenir aproximadament 150 g de castanyes ja pelades.
  2. Hidrata els fulls de gelatina en aigua freda durant uns 10 minuts.
  3. Cuina les castanyes pelades juntament amb la llet condensada i l’aigua durant 10-15 minuts a foc mitjà. Aquest pas és fonamental per aconseguir una textura suau i un sabor intens.
  4. Afegeix els fulls de gelatina hidratats a la barreja i remou fins que es dissolguin completament.
  5. Tritura la barreja fins a acons.eguir una textura fina i sense grumolls. Deixa que la barreja es refredi, remenant de tant en tant.
  6. Semi-munta la nata i afegeix-la en dues o tres tandes a la barreja de castanyes amb moviments suaus i envolvents.
  7. Aboca la barreja en gots individuals i posa-la a la nevera durant almenys 2 hores perquè agafi cos.
  8. A l’hora de servir acompanya amb mitges castanyes cuites i empolvora amb una mica de cacau en pols.
  9. També ho pots acompanyar amb altres fruits secs.

Consell: Com coure castanyes:

  1. Per coure les castanyes, fes un tall a la base de cadascuna i posa-les en una cassola amb aigua.
  2. Porta a ebullició i cou-les durant aproximadament 10-15 minuts fins que la pell es despenja fàcilment.
  3. Després, pela-les quan encara estiguin calentes.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.