Es costum fer el  fricandó, amb carn de vedella. En aquesta recepta, expliquem com fer-lo de xai. És un plat de festa que val la pena tastar i gaudir.

Aquest plat és perfecte per a menjar-lo l’endemà, està molt millor al cap d’unes hores. Aguanta molt bé en la nevera i per descomptat que també podem congelar algunes racions.

Ingredients:

  • 1 kg de xai tallat en filets (cuixa)
  • 100 gr de bolets secs (moixernons, ceps)
  • 2 cebes de Figueras
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 branca de farigola
  • 1 got de vi ranci (o vi blanc)
  • Farina
  • Aigua
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva extra verge

Per a la picada:

  • Ametlles torrades
  • 3-4 alls fregits
  • Julivert picat
  • Pa fregit

Elaboració:

  1. Comencem per posar els bolets (moixernons) en remull, com a mínim un parell d’hores.
  2. Salpebrem els filets de xai i els enfarinem per a fregir-los en abundant oli d’oliva. Reservem.
  3. En el mateix oli, farem el sofregit. Tallem la ceba petita i la sofregim deu minuts, afegim el tomàquet ratllat i deixem deu minuts més.
  4. Donem unes voltes amb cura que no es pegui el tomàquet.
  5. A continuació posem la carn que teníem reservada i donem unes voltes.
  6. Tirem el vi ranci (es pot posar una mica de conyac o vi blanc) i donem un parell de voltes perquè tot quedi ben integrat.
  7. Seguim amb les herbes aromàtiques. En cas que falti líquid podem agregar una miqueta d’aigua.
  8. Deixem coure uns 20 minuts aproximadament.
  9. Abans d’acabar la cocció, en els últims deu minuts, afegim els bolets i la picada. Es preparar-la amb el morter, però en defecte d’això amb la picadora també serveix.
  10. Rectifiquem sal i pebre al gust i deixem que s’acabi de cuinar. Uns cinc minuts més i ja ho tenim llest.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.