Avui t’expliquem com preparar un bescuit amb farina de cigró i crema de coco.

La farina de cigró es pot utilitzar en cuina per a salses i cremes, per a arrebossats, com a substitutiu de l’ou fent una emulsió amb aigua, cervesa o suc de llimona o per a masses. Siguin pans, galetes, bescuits o brioixeria.

Aquest bescuit el pots preparar sense ou (per a intolerants) i amb begudes vegetals diferents. De la mateixa forma que pots substituir el sucre per un altre edulcorant adequat a les teves necessitats.

En el mercat de Lesseps tens a la teva disposició un ventall de productes bio i ecològics, sense glúten, sense lactosa o sense sucre, aptes per a les intoleràncies.

Ingredients:

  • 4 ous
  • 150 g sucre
  • 150 g crema de coco
  • 50 ml oli d’oliva
  • 1 taronja / o 1 llimona
  • 200 g farina de cigró
  • 2 cda llevat en pols
  • 1 polsim de sal

Elaboració:

  1. Comença per separar les clares de les gemmes.
  2. Bat les gemmes amb el sucre fins a obtenir una mescla blanquinosa.
  3. Incorpora l’oli d’oliva i la llet de coco i barreja’l bé.
  4. Afegeix la farina de cigró i el llevat en pols.
  5. Ratlla la pell de la taronja, o la de la llimona i afegeix-la a la mescla.
  6. Munta les clares a punt de neu amb un polsim de sal.
  7. Amb l’ajuda d’una espàtula la vas barrejant amb cura a la resta de la massa.
  8. Greixa un motlle rodó, o bé un allargat.
  9. Escalfa el forn a 180 °C i enforna durant 35-40 minuts.
  10. Amb la prova de l’escuradents controla si està ben cuit.
  11. Treu-ho del forn i deixa’l refredar sobre una reixeta.
  12. Quan estigui fred el bescuit amb farina de cigró, empolvora amb sucre glass i serveix.

Truc: és probable que el bescuit comenci a daurar-se molt aviat per dalt i encara li falti cocció, així que cobreix-lo amb paper alumini perquè no es torri massa per dalt.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.

 

Bescuit cigró i coco