Avui t’expliquem com preparar un bescuit amb farina de cigró i crema de coco.
La farina de cigró es pot utilitzar en cuina per a salses i cremes, per a arrebossats, com a substitutiu de l’ou fent una emulsió amb aigua, cervesa o suc de llimona o per a masses. Siguin pans, galetes, bescuits o brioixeria.
Aquest bescuit el pots preparar sense ou (per a intolerants) i amb begudes vegetals diferents. De la mateixa forma que pots substituir el sucre per un altre edulcorant adequat a les teves necessitats.
En el mercat de Lesseps tens a la teva disposició un ventall de productes bio i ecològics, sense glúten, sense lactosa o sense sucre, aptes per a les intoleràncies.
Ingredients:
- 4 ous
- 150 g sucre
- 150 g crema de coco
- 50 ml oli d’oliva
- 1 taronja / o 1 llimona
- 200 g farina de cigró
- 2 cda llevat en pols
- 1 polsim de sal
Elaboració:
- Comença per separar les clares de les gemmes.
- Bat les gemmes amb el sucre fins a obtenir una mescla blanquinosa.
- Incorpora l’oli d’oliva i la llet de coco i barreja’l bé.
- Afegeix la farina de cigró i el llevat en pols.
- Ratlla la pell de la taronja, o la de la llimona i afegeix-la a la mescla.
- Munta les clares a punt de neu amb un polsim de sal.
- Amb l’ajuda d’una espàtula la vas barrejant amb cura a la resta de la massa.
- Greixa un motlle rodó, o bé un allargat.
- Escalfa el forn a 180 °C i enforna durant 35-40 minuts.
- Amb la prova de l’escuradents controla si està ben cuit.
- Treu-ho del forn i deixa’l refredar sobre una reixeta.
- Quan estigui fred el bescuit amb farina de cigró, empolvora amb sucre glass i serveix.
Truc: és probable que el bescuit comenci a daurar-se molt aviat per dalt i encara li falti cocció, així que cobreix-lo amb paper alumini perquè no es torri massa per dalt.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.