Avui us presentem una recepta tradicional d’arròs a la cassola que es distingeix per la seva increïble versatilitat. Es tracta d’un autèntic clàssic que es prepara a cada llar amb els ingredients disponibles i al seu abast.
En aquesta ocasió, hem optat per utilitzar productes de proximita i de temporada per donar vida al nostre plat. Bolets, conill, salsitxes fresques i costella de porc, son el ingredientes que donen sabor a aquest deliciós plat d’arròs. Una recepta deal per gaudir en família.
Ingredients:
- 300 g d’arròs (preferiblement arròs de gra curt)
- 300 gr de carn de conill (pots usar cuixes o trossos de conill)
- 200 g de salsitxes fresques
- 200 g de costella
- 50 g de bolets secs
- 1 ceba gran, tallada a daus
- 2 grans d’all, picats
- 1 pebrot verd, tallat a tires
- 1 tomàquet madur, ratllat
- 1 culleradeta de pebre dolç
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de romaní
- 1 l de brou calent
- Oli d’oliva
- Sal i pebre al gust
Elaboració:
- En un recipient, posa els bolets secs i cobreix-los amb aigua calenta. Deixa que s’hidratin durant uns 20-30 minuts. Després, escorre’ls i talla’ls en trossos petits.
- En una cassola gran, escalfa una mica d’oli d’oliva a foc mitjà-alt. Afegeix la carn de conill i dora-la fins que estigui ben daurada per tots costats. Treu la carn de la cassola i reserva-la.
- En la mateixa cassola, afegeix les salsitxes fresques i la costella, i cuina-les fins que estiguin daurades. Després, retira-les i reserva-les juntament amb la carn de conill.
- En la mateixa cassola, afegeix una mica més d’oli si cal. Afegeix la ceba, l’all, el pebrot verd tallat. Sofregeix les verdures fins que estiguin tendres.
- Afegeix el tomàquet ratllat, el pebre dolç, la fulla de llorer i el romaní a la cassola. Cuina durant uns minuts fins que el tomàquet estigui ben cuit i es barregi bé amb les verdures.
- Afegeix l’arròs a la cassola i remena perquè s’impregni amb els sabors. Cuina l’arròs durant uns minuts, remenant de tant en tant.
- Torna a afegir la carn de conill, les salsitxes, la costella i els bolets hidratats a la cassola. Barreja-ho tot bé.
- Aboca el brou de pollastre calent sobre la barreja. Porta la cassola a ebullició, després redueix el foc a baix i cuina a foc lent durant uns 20-25 minuts, o fins que l’arròs estigui cuit i hagi absorbit la major part del brou.
- Serveix l’arròs a la cassola amb conill, salsitxes i bolets secs calent.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.