Avui us presentem una recepta tradicional d’arròs a la cassola que es distingeix per la seva increïble versatilitat. Es tracta d’un autèntic clàssic que es prepara a cada llar amb els ingredients disponibles i al seu abast.

En aquesta ocasió, hem optat per utilitzar productes de proximita i de temporada per donar vida al nostre plat. Bolets, conill, salsitxes fresques i costella de porc, son el ingredientes que donen sabor a aquest deliciós plat d’arròs. Una recepta deal per gaudir en família.

Ingredients:

  • 300 g d’arròs (preferiblement arròs de gra curt)
  • 300 gr de carn de conill (pots usar cuixes o trossos de conill)
  • 200 g de salsitxes fresques
  • 200 g de costella
  • 50 g de bolets secs
  • 1 ceba gran, tallada a daus
  • 2 grans d’all, picats
  • 1 pebrot verd, tallat a tires
  • 1 tomàquet madur, ratllat
  • 1 culleradeta de pebre dolç
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de romaní
  • 1 l de brou calent
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Elaboració:

  1. En un recipient, posa els bolets secs i cobreix-los amb aigua calenta. Deixa que s’hidratin durant uns 20-30 minuts. Després, escorre’ls i talla’ls en trossos petits.
  2. En una cassola gran, escalfa una mica d’oli d’oliva a foc mitjà-alt. Afegeix la carn de conill i dora-la fins que estigui ben daurada per tots costats. Treu la carn de la cassola i reserva-la.
  3. En la mateixa cassola, afegeix les salsitxes fresques i la costella, i cuina-les fins que estiguin daurades. Després, retira-les i reserva-les juntament amb la carn de conill.
  4. En la mateixa cassola, afegeix una mica més d’oli si cal. Afegeix la ceba, l’all, el pebrot verd tallat. Sofregeix les verdures fins que estiguin tendres.
  5. Afegeix el tomàquet ratllat, el pebre dolç, la fulla de llorer i el romaní a la cassola. Cuina durant uns minuts fins que el tomàquet estigui ben cuit i es barregi bé amb les verdures.
  6. Afegeix l’arròs a la cassola i remena perquè s’impregni amb els sabors. Cuina l’arròs durant uns minuts, remenant de tant en tant.
  7. Torna a afegir la carn de conill, les salsitxes, la costella i els bolets hidratats a la cassola. Barreja-ho tot bé.
  8. Aboca el brou de pollastre calent sobre la barreja. Porta la cassola a ebullició, després redueix el foc a baix i cuina a foc lent durant uns 20-25 minuts, o fins que l’arròs estigui cuit i hagi absorbit la major part del brou.
  9. Serveix l’arròs a la cassola amb conill, salsitxes i bolets secs calent.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.