Durant la Quaresma és tradició preparar els bunyols. Tots els dimecres i divendres, és costum trobar “bunyols” en totes les pastisseries i fleques. Encara que cada vegada més, els trobem tots els dies la setmana.
Els “bunyols de vent” es preparen amb diferents farciments: nata, crema o xocolata. També es prenen tal qual, arrebossats en sucre. Avui t’expliquem com preparar-los a casa d’una manera senzilla.
Ingredients:
(Per a 30 unitats)
- 125 ml de llet
- 60 g de mantega
- 120 g de farina rebosteria
- 10 g de sucre
- 3 ous mitjans
- Oli d’oliva
- Sucre per a arrebossar
Preparació:
- Escalfar llet amb la mantega en un cassó. Quan comenci a bullir, afegir la farina i el sucre.
- Remoure bé fins a aconseguir una massa compacta que se separi de les parets del recipient.
- Retirar del foc i esperar que es temperi una mica.
- Afegir els ous a poc a poc, d’un en un. Barrejar bé i deixar reposar la massa mitja hora.
- Escalfar oli en una paella o recipient una mica profund. Formar les boletes i fregir-les.
- Depèn de la mida del bunyol, sortiran més o menys unitats.
- Retirar quan estiguin daurats i deixar refredar sobre paper absorbent perquè es vagi l’excés de greix.
- Finalitzar arrebossant els bunyols en sucre blanc.
Trobaràs els productes per fer bunyols a les parades del Mercat.
Per: Silvia de ChupChupChup