Durant la Quaresma és tradició preparar els bunyols. Tots els dimecres i divendres, és costum trobar “bunyols” en totes les pastisseries i fleques. Encara que cada vegada més, els trobem tots els dies la setmana.

Els “bunyols de vent” es preparen amb diferents farciments: nata, crema o xocolata. També es prenen tal qual, arrebossats en sucre. Avui t’expliquem com preparar-los a casa d’una manera senzilla.

Ingredients:

(Per a 30 unitats)

  • 125 ml de llet
  • 60 g de mantega
  • 120 g de farina rebosteria
  • 10 g de sucre
  • 3 ous mitjans
  • Oli d’oliva
  • Sucre per a arrebossar

Preparació:

  1. Escalfar llet amb la mantega en un cassó. Quan comenci a bullir, afegir la farina i el sucre.
  2. Remoure bé fins a aconseguir una massa compacta que se separi de les parets del recipient.
  3. Retirar del foc i esperar que es temperi una mica.
  4. Afegir els ous a poc a poc, d’un en un. Barrejar bé i deixar reposar la massa mitja hora.
  5. Escalfar oli en una paella o recipient una mica profund. Formar les boletes i fregir-les.
  6. Depèn de la mida del bunyol, sortiran més o menys unitats.
  7. Retirar quan estiguin daurats i deixar refredar sobre paper absorbent perquè es vagi l’excés de greix.
  8. Finalitzar arrebossant els bunyols en sucre blanc.

Trobaràs els productes per fer bunyols a les parades del Mercat.

Per: Silvia de ChupChupChup