Arriben les amanides de l’estiu, amb infinitat de possibilitats per a gaudir de la verdura i fruita de temporada.Són una opció ideal per a aprofitar vegetals i fruites a les quals hem de donar sortida i combinar-les per a preparar delicioses receptes.
A més, es poden preparar amb antelació i deixar-les llestes a la nevera per a prendre fresquetes a l’hora de dinar o de sopar.
Ingredients:
- 1 carabassó petit
- 1 mango
- 1 ceba de Figueres petita
- Formatge de cabra (quantitat al gust)
- 1 dotzena de maduixes
- 1 branca d’alfàbrega frescaPer amanir:
- 60 g d’oli d’oliva verge
- 10 g llavors de sèsam
- 10 g suc de llimona
- 1 cucharadita de mel de romer
- Pebre negre
- Sal
Preparació:
- Rentar molt bé el carabassó i tallar-lo a daus.
- Pelar i tallar de la mateixa manera el mango i la ceba.
- Tallem de la mateixa forma les maduixes i les reservem.
- En un recipient preparem l’amaniment: Barrejar l’oli d’oliva amb el suc de llimona.Afegir una culleradeta de mel de romaní, pebre recentment molt i sal. Barrejar bé i finalitzar afegint les llavors de sèsam.
- Barrejar tots els ingredients amb l’amaniment i reservar en la nevera fins a l’hora de servir.
- A l’hora de prendre l’amanida al treure de la nevera, donar unes voltes i afegir el formatge de cabra tallat a daus per damunt.
- Decorem amb unes fulles d’alfàbrega, una miqueta més de sèsam.
Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.
Per: Silvia de ChupChupChup