Arriben les amanides de l’estiu, amb infinitat de possibilitats per a gaudir de la verdura i fruita de temporada.Són una opció ideal per a aprofitar vegetals i fruites a les quals hem de donar sortida i combinar-les per a preparar delicioses receptes.

A més, es poden preparar amb antelació i deixar-les llestes a la nevera per a prendre fresquetes a l’hora de dinar o de sopar.

Ingredients:

  • 1 carabassó petit
  • 1 mango
  • 1 ceba de Figueres petita
  •  Formatge de cabra (quantitat al gust)
  •  1 dotzena de maduixes
  •  1 branca d’alfàbrega frescaPer amanir:
  • 60 g d’oli d’oliva verge
  •  10 g llavors de sèsam
  •  10 g suc de llimona
  •  1 cucharadita de mel de romer
  •  Pebre negre
  •  Sal

Preparació:

  1. Rentar molt bé el carabassó i tallar-lo a daus.
  2. Pelar i tallar de la mateixa manera el mango i la ceba.
  3. Tallem de la mateixa forma les maduixes i les reservem.
  4. En un recipient preparem l’amaniment: Barrejar l’oli d’oliva amb el suc de llimona.Afegir una culleradeta de mel de romaní, pebre recentment molt i sal. Barrejar bé i finalitzar afegint les llavors de sèsam.
  5. Barrejar tots els ingredients amb l’amaniment i reservar en la nevera fins a l’hora de servir.
  6. A l’hora de prendre l’amanida al treure de la nevera, donar unes voltes i afegir el formatge de cabra tallat a daus per damunt.
  7. Decorem amb unes fulles d’alfàbrega, una miqueta més de sèsam.

Trobaràs els productes per fer la recepta a les parades del Mercat.

Per: Silvia de ChupChupChup