El xai a la menta és un plat de carn senzill que és perfecte per a preparar en el forn i es pot fer amb qualsevol peça de xai.
Amb la combinació de menta i llimona aconseguim donar aire fresc que ressaltarà el sabor de la carn. Queda molt tendre i molt aromàtica
Ingredients:
- 1 cuixa de xai
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 llimona, el seu suc
- 1/2 got de vi blanc
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre
- 1 bona branca de menta fresca
Preparació:
- Unes hores abans preparem la pasta per a macerar:
Triturem amb un processador la ceba, els alls, les fulles de menta, el suc de llimona, afegim el vi blanc, i l’oli d’oliva. Es forma una pasta - Amb aquesta mescla cobrim la peça de xai i deixem que es maceri unes hores. Tindrà un sabor més intens i quedarà una mica més tendre.
- Escalfem el forn a 200 °C i preparem la font per a forn.
- Introduïm la safata amb la peça de xai i passats 20 minuts baixem la temperatura a 180 °C. Continuem uns 60 minuts més. El temps varia depenent del pes de la peça.
- De tant en tant ruixem amb els seus sucs perquè no es ressequi, i si és necessari afegim mig gotet d’aigua.
- Quan estigui al punt retirem del forn.
- La salsa la preparem amb els mateixos sucs del rostit, la traiem de la safata del forn i si és necessari la reduïm una mica al foc.
- Servim el xai amb la salsa i unes rametes de menta fresca i llimona.
On trobaràs els productes: Carnisseria Raquel i Fruites i verdures El Cim
Per: Silvia de ChupChupChup