El púding de pa dur és una recepta ideal per a aprofitar el pa sec que ha sobrat, o les restes de brioixeria, bescuits o galetes que s’han assecat.
És fàcil de fer, és econòmic i molt versàtil a l’hora de servir. Pots acompanyar-ho amb fruita fresca de temporada, amb melmelades i confitures, o amb una mica de nata o una bola de gelat del sabor que més t’agradi.
Ingredients:
- 500 ml de llet sencera
- 4 ous
- 130 g de pa sec o restes de brioixeria o galetes
- 120 g de sucre
- 80 g de sucre per al caramel
- 2 cullerades d’aigua
- Unes maduixes per decorar
- Menta fresca
Preparació:
- En un bol posem el pa sec trossejat i afegim la llet temperada per damunt. Ho deixem reposar uns quinze minuts.
- Preparem el caramel en un recipient barrejant el sucre i l’aigua i el portem al foc. Quan prengui color ho retirem i ho posem en el fons del motlle que usarem per al púding.
- Batem els ous, afegim el sucre i el pa remullat en la llet. Pots aromatitzar amb una mica de vainilla o ratlladura de cítrics per a donar un toc més fresc.
- Omplim el motlle i ho enfornem durant una hora aproximadament. La temperatura del forn a uns 180 °C. Si es necessari, ho tapem perquè no es cremi per damunt.
- Ho traiem del forn i el deixem refredar. Quan estigui a temperatura ambient, ho portem a la nevera i deixem que passin un parell d’hores.
- Ho traiem del motlle i ho decorem amb fruita i menta fresca.
- Per a acompanyar és ideal una mica de nata o de gelat.
On trobaràs els productes: BR Pastissería, Queviures Xavier, Gourmet Italià,
Mora Naturals, Fruites el Cim.
Per: Silvia de ChupChupChup