Avui cuinem unes mandonguilles de rap amb gambes. És un plat que et sorprendrà pel seu deliciós sabor i per la seva senzilla elaboració. A més, precisament en ser mandonguilles casolanes, és perfecta perquè els nens mengin peix d’una manera més variada i divertida.
En lloc de rap, pots fer-les amb lluç o amb un altre peix, variant d’ingredients o aprofitant el que tenim per casa. Anem a la cuina.
Ingredients:
- 1 kg de rap net
- 1/2 kg de gambes pelada
- 6 llagostins
- 1 ceba
- 1 ou
- Farina
- 1-2 cdas pa ratllat
- 1 got de vi blanc
- Oli d’oliva
- Sal
- Safrà
- Pebre negre
- Julivert
Preparació:
- Preparar un fumet ràpid amb el cap, l’espina i les pells del rap.
- Posar en una cassola amb aigua i sal.. Afegir una rama de julivert. Deixa bullir uns minuts. Treu l’espuma, cola i reserva.
- Picar els lloms de rap i les cues de gamba. Picar finament mitja ceba i afegir. Reserva l’altra meitat.
- Afegir sal i pebre i barrejar. Afegir un ou batut, una cullerada de pa ratllat i barrejar bé.
- Formar les mandonguilles amb la massa, passar per farina i fregir en una paella amb abundant oli calent.
- Retirar a un plat amb paper absorbent per a eliminar l’excés de greix.
- Colar la meitat de l’oli de la fritada a una altra paella.
- Picar l’altra meitat de ceba i escalfar. Afegir el vi blanc i 3-4 cassons de brou de peix, el safrà i deixar bullir.
- Afegir les mandonguilles i cuinar altres 4-5 minuts. Desprès els llagostins i deixar un parell de minuts.
- Triturar la salsa perquè quedi homogènia i servir amb unes fulles de julivert.
On trobaràs els productes: Peix i marisc Jordi, Mora Naturals.
Per: Silvia de ChupChupChup