Aquest peix blanc posseeix un sabor bastant suau, el que li va de meravella a una preparació com aquesta.
Per fer el peix a la sal, fa falta netejar molt bé les tripes. Les escates és millor deixar-les per a aquest tipus de cuinats. En la peixateria, t’ho deixaran a punt per a cuinar.
Depèn del pes del peix, canviaran els temps de forn: per a 1 kg de peix al forn uns 25 minuts.
El pes de la sal més o menys és el doble que el del peix perquè la cobreixi totalment.
Ingredients:
- 1 llobarro d’un quilo amb escates i sense tripes
- Sal grossa marina (el doble de peix)
- Una mica d’aigua per barrejar amb la sal
- Herbes aromàtiques: llorer, farigola, romaní.
Preparació:
- Barreja la sal amb les herbes aromàtiques i una mica d’aigua. Ha de quedar humida i deixa anar.
- Prepara una safata de forn amb una capa de sal per al llobarro i cobreix aquesta amb la resta de la sal pressionant bé.
- Marca tot el perímetre del llobarro amb la vora d’un ganivet perquè aquesta zona de crosta quedi més fina i sigui còmode i fàcil retirar la crosta.
- S’enforna a 200 °C durant 20-25 minuts aproximadament.
- Retira la crosta, la pell i llest.
Truc:
- Quan cobreixis de sal el peix, deixa un forat al voltant de l’ull perquè quedi descobert. Quan estigui blanc és el moment de treure-ho de forn.
On trobaràs els productes: Peixateria Joan Noi, Herboristeria i Dietètica La Font de l’Àngel i Queviures Xavier.
Per: Silvia de ChupChupChup