Aquest plat és perfecte per a preparar amb antelació, un dia o unes hores. Els pots preparar amb diferents verdures de temporada, aprofitant el que tenim en el mercat durant cada estació de l’any.
Es perfecta per a aprofitar verdures que tenim en la nevera i fer una bona combinació per a acompanyar l’ingredient estrella que és el bacallà.Podem demanar en el mercat que ja ens el donin al punt de sal perfecte per a cuinar.
Ingredients:
- 2 lloms de bacallà
- 1 ceba tendra
- 2 pastanagues
- 1 carxofa
- 2 grans d’all
- 1 cta de gingebre
- 2 fulles de llorer
- Pebre en gra
- 3-4 claus d’olor
- Taronja, llima. Llimona (la pell)
- 200 ml oli d’oliva
- 50 ml suc de taronja
- 50 ml vinagre blanc
- 50 ml de vi blanc
- Sal
- Farigola o romaní
Preparació:
- Dessalar el bacallà correctament amb suficient antelació. Escórrer, assecar molt bé i reservar.
- Tallar la ceba en juliana fina i pelar els alls. Netejar les verdures i tallar-les. Podem variar de verdures segons la temporada i al nostre gust.
- Escalfar oli en una cassola i escalfar la ceba amb un polsim de sal. Afegir els alls, el llorer, la pastanaga, les verdures tallades i cuinar un parell de minuts.
- Seguim amb la farigola, el romaní i els grans de pebre al costat d’ús claus d’olor i cuinar el conjunt uns minuts més fins que les verdures estiguin tendres. Afegir una culleradeta de gingebre (opcional).
- Afegim els líquids, el vinagre juntament amb el suc de taronja i el vi blanc.
- Tapar i deixar cuinar a foc lent. Quan redueixin els líquids afegirem l’oli d’oliva verge.
- Fregir el bacallà lleugerament enfarinat en una paella amb una mica d’oli. Retirar amb cura i portar a la cassola de l’escabetx. A ultima hora, ratllar una mica de pell de cítrics per damunt (taronja,llima, llimona) al gust.
- Apagar el foc deixar refredar abans de guardar en la nevera. Ho tapem i ho deixem fins a l’endemà.
On trobaràs els productes: El Cigró Salat, Mora Naturals, Fruites El Cim.
Per: Silvia de ChupChupChup