Aquest plat és perfecte per a preparar amb antelació, un dia o unes hores. Els pots preparar amb diferents verdures de temporada, aprofitant el que tenim en el mercat durant cada estació de l’any.

Es perfecta per a aprofitar  verdures que tenim en la nevera i fer una bona combinació per a acompanyar l’ingredient estrella que és el bacallà.Podem demanar en el mercat que ja ens el donin al punt de sal perfecte per a cuinar.

Ingredients:

  • 2 lloms de bacallà
  • 1 ceba tendra
  • 2 pastanagues
  • 1 carxofa
  • 2 grans d’all
  • 1 cta de gingebre
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre en gra
  • 3-4 claus d’olor
  • Taronja, llima. Llimona (la pell)
  • 200 ml oli d’oliva
  • 50 ml suc de taronja
  • 50 ml vinagre blanc
  • 50 ml de vi blanc
  • Sal
  • Farigola o romaní

Escabetx de bacallà

Preparació:

  1. Dessalar el bacallà correctament amb suficient antelació. Escórrer, assecar molt bé i reservar.
  2. Tallar la ceba en juliana fina i pelar els alls. Netejar les verdures i tallar-les. Podem variar de verdures segons la temporada i al nostre gust.
  3. Escalfar oli en una cassola i escalfar la ceba amb un polsim de sal. Afegir els alls, el llorer, la pastanaga, les verdures tallades i cuinar un parell de minuts.
  4. Seguim amb la farigola, el romaní i els grans de pebre al costat d’ús claus d’olor i cuinar el conjunt uns minuts més fins que les verdures estiguin tendres. Afegir una culleradeta de gingebre (opcional).
  5. Afegim els líquids, el vinagre juntament amb el suc de taronja i el vi blanc.
  6. Tapar i deixar cuinar a foc lent. Quan redueixin els líquids afegirem l’oli d’oliva verge.
  7. Fregir el bacallà lleugerament enfarinat en una paella amb una mica d’oli. Retirar amb cura i portar a la cassola de l’escabetx. A ultima hora, ratllar una mica de pell de cítrics per damunt (taronja,llima, llimona) al gust.
  8. Apagar el foc deixar refredar abans de guardar en la nevera. Ho tapem i ho deixem fins a l’endemà.

On trobaràs els productes: El Cigró Salat, Mora Naturals, Fruites El Cim.

Per: Silvia de ChupChupChup